Де меди, там нема біди

Наші дідусі й бабусі розкажуть ще безліч приказок про «солодке золото», адже мед здавна символізував щастя і благополуччя, добробут та багатство. У древні часи цей нектар був не лише їжею, а й предметом розкоші і навіть валютою, рівною золоту. «Їжа богів» – так величали мед за його унікальний смак і властивості. З цим важко не погодитися, оскільки подібного продукту, подарованого самою природою, більше не існує.

У чому ж особливість меду, чим зумовлений такий високий авторитет? Перш за все, абсолютною натуральністю цього продукту, так як мед повністю виробляють бджоли, втручання людини відсутнє. Робота пасічників полягає у створенні всіх необхідних умов для нормального життя бджолиних сімей, постійному догляді за ними, а також зборі самих медових продуктів. Це досить цікавий та нелегкий процес, недарма наші предки казали: «Бджіл тримати – не в холодку лежати». Однак, коли пасічник наполегливо попрацює, то й нагороду матиме відповідну – бджоли віддячать гарним взятком.

Мед – один з найбільш цілющих продуктів із широким спектром лікувальних та профілактичних властивостей. У його складі – понад 70 речовин, які позитивно впливають на роботу нашого організму. Зокрема, солодкий нектар містить в собі фруктозу (40%), глюкозу (35%), невелику кількість мальтози і сахарози, а також до 2% мінеральних солей і до 20% води. Цей перелік доповнюють важливі ферменти та вітаміни: В1,В2,В3,В5,В6,Вс,Е,К,С, каротин. Здивовані? Авжеж. Варто зауважити, що «медові» мінеральні елементи і вітаміни засвоюються організмом найбільш швидко та ефективно.

Корисні властивості меду

Зупинимось на корисних властивостях меду дещо детальніше. Продукт має відмінний антибактеріальний ефект – знешкоджує шкідливі мікроорганізми, бактерії, грибки. Мед значно покращує склад крові, активізує процеси регенерації клітин. Завдяки вживанню медових продуктів наш організм якісніше засвоює залізо, кальцій, магній, органічні кислоти, протеїн, тим самим сприяючи підвищенню рівня гемоглобіну, стійкості організму до інфекцій, анемії, рахіту, дії радіації. Для тих, хто переймається своєю вагою й загалом хоче налагодити травлення, стабілізувати обмін речовин, мед є просто незамінним елементом харчування. Приємні бонуси – поліпшенні сну, працездатності, зниження нервової збудливості. Також позитивний ефект від вживання меду відобразиться на роботі серцево-судинної системи, нирок та печінки.

Цікаво, що медові продукти зцілюють наше тіло не лише зсередини, а й ззовні. Будучи природним антисептиком, мед є відмінним рятівником при пошкодженнях поверхні шкіри. Він запобігає розвитку бактерій, сприяє швидшому загоєнню ран. Також властивості меду гідно оцінять жінки, адже це – еліксир молодості і краси. Застосовуючи його у своєму косметичному догляді, можна делікатно пом’якшити шкіру, усунути сухість та лущення, підвищити тонус шкіри. У процесі медового масажу з організму виводяться всі токсини і шлаки, відбувається загальне омолодження. Не забуваємо й про відмінний антикарієсний ефект.

Таким чином, додавши мед та медові продукти до свого раціону, ви зробите організму великий подарунок і приємність. Проте, все ж є деякі протипоказання. Перед вживанням меду варто перевірити, чи не викликає він алергії. Також потрібно впевнитись у якості продукту, його складі. Соціальне підприємство «ФронтМед» пропонує споживачу тільки натуральну, перевірену, якісну медову продукцію. Тож споживайте розумно та будьте здорові!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *